Live streaming Malaysia vs Iraq AFC B23 10.1.2018

Powered by WP Review

Live streaming Malaysia vs Iraq AFC B23 10.1.2018 – Nantikan dan saksikan perlawanan pertama kumpulan C Live Malaysia U23 vs Iraq U23 pada 10 Januari 2018, jam 4 petang di Stadium Nasional Changzhou, China. Perlawanan ini merupakan perlawanan penting bagi pasukan Malaysia bagi melayakkan ke pusingan seterusnya. Walaupun kita tahu Iraq adalah pasukan yang kuat, pasukan Malaysia mesti menunjukkan semangat juang yang tinggi untuk memenangi perlawanan penting ini.

Malaysia vs Iraq AFC B23

 

Live streaming Malaysia vs Iraq AFC B23 10.1.2018

Siaran Langsung Malaysia vs Iraq 10.1.2018 AFC B23
Tarikh : 10 Januari 2018
Masa : 4 petang
Lokasi : Stadium Nasional Changzhou, China.

Keputusan Terkini Malaysia U23 vs Iraq U23 akan dikemaskini.

__________________________________

KUALA LUMPUR: Pasukan bawah 23 tahun (B-23) negara kendalian Datuk Ong Kim Swee telah diundi berada dalam Kumpulan C bersama-sama Arab Saudi, Jordan dan Iraq bagi Kejohanan Piala Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) B-23 dari 9 hingga 27 Januari 2018 di Changzhou, China.

Juara bertahan, Jepun berada dalam Kumpulan B bersama-sama Korea Utara, Thailand dan Palestin, manakala tuan rumah China di Kumpulan A yang turut diisi Qatar, Uzbekistan dan Oman.

Kumpulan D dianggotai Korea Selatan, Australia, Syria dan Vietnam.

Kim Swee yang ditemui selepas majlis undian tersebut di sini, Selasa berkata, pihaknya menyedari walau kumpulan mana pun Malaysia diletakkan, pastinya ia bukan satu tugasan mudah kerana melibatkan seluruh pasukan terbaik di rantau Asia.

“Sebelum undian lagi, kami sedar ia tugasan yang cukup mencabar dan apabila kami berada di Kumpulan C bersama pasukan berkenaan, saya percaya ia adalah satu pengalaman yang cukup berharga buat semua pemain.

“Dalam masa yang sama, kami akan cuba melangkah ke peringkat seterusnya di mana seperti selalu saya katakan, jurang kekuatan bagi peringkat umur B-23 tidak begitu ketara,” katanya.

Malaysia mengesahkan tiket ke pusingan akhir kejohanan tersebut selepas muncul juara Kumpulan H pada pusingan kelayakan yang berlangsung di Bangkok, Thailand, Julai lepas.

Malaysia menamatkan kempen kelayakan dengan mengungguli kumpulan tersebut dengan enam mata diikuti Thailand dengan lima mata, Indonesia (empat) dan satu mata oleh Mongolia selepas tiga perlawanan peringkat kumpulan.

Juara daripada 10 kumpulan yang bersaing dalam kejohanan itu layak secara automatik ke pusingan final bersama lima pasukan naib juara terbaik serta tuan rumah China pada pusingan akhir yang menampilkan 16 pasukan. – BERNAMA