Borang Pendaftaran Online MUET Mac 2018

Powered by WP Review

Borang Pendaftaran Online MUET Mac 2018. Perhatian buat calon yang bercadang untuk menduduki peperiksaan MUET Sesi Mac 2018. Pendaftaran MUET Mac 2018 secara online telah dibuka pada hari 1 November 2017. Kepada anda yang berniat untuk melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah sarjana muda (degree), anda WAJIB mempunyai kelayakan MUET. Berikut adalah hebahan yang dibuat oleh Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) melalui portal rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Pendaftaran Online MUET Mac

Borang Pendaftaran Online MUET Mac 2018

Berikut adalah tarikh-tarikh penting peperiksaan MUET sesi Mac 2018 yang mengandungi tarikh daftar, ujian speaking dan bertulis.

Tarikh pendaftaran dibuka adalah 1 November 2017 dan akan ditutup pada 10 Januari 2018.

Panduan Cara Mendaftar MUET Online

Calon yang ingin menduduki peperiksaan MUET sesi Mac 2018 boleh mendaftar dengan mengisi Borang Pendaftaran MUET Sesi Mac 2017 secara online di laman sesawang MPM di

  1. Login eSubmission MPM online
  2. Klik butang ‘Daftar pengguna’ atau hiperlink ‘Daftar Pengguna’
  3. Calon dinasihatkan untuk membeli dahulu nombor pin dari cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN) sebelum mendaftar sebagai pengguna portal

Manual Pengguna Pendaftaran MUET Calon Persendirian

Semoga panduan cara membuat Pendaftaran MUET Sesi Mac 2018 Online ini bermanfaat buat semua calon. Diucapkan selamat berjaya dalam peperiksaan MUET 2017 dengan keputusan yang cemerlang.