Live Streaming Keputusan PKNS FC Vs Singapura Piala Sultan Selangor

Powered by WP Review

Live Streaming Keputusan PKNS FC Vs Singapura Piala Sultan Selangor 6.5.2017PKNS FC vs Singapore bersedia membawa pulang trofi Piala Sultan Selangor 2017 ke negeri ini, sekali gus menghadiahkan trofi penuh tradisi itu kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah. Presidennya, Siti Zubaidah Abdul Jabar turut menyambut baik cabaran itu dan menjunjung kasih titah Sultan Sharafuddin yang berkenan untuk pasukan PKNS FC menyertai saingan itu pada edisi kali ini.

Live Streaming Keputusan PKNS FC Vs Singapura Piala Sultan Selangor

Live Streaming Keputusan PKNS FC Vs Singapura Piala Sultan Selangor

“Ini adalah satu penghormatan kepada sebuah kelab bola sepak kelolaan agensi kerajaan negeri Selangor.

“Jadi kami beriltizam untuk menghadiahkan kemenangan dan membawa pulang trofi Piala Sultan Selangor ke pangkuan Tuanku dan rakyat Selangor tahun ini.

“Kami akan berusaha untuk mempersembahkan mutu permainan yang menghiburkan dan berkualiti dalam perlawanan penuh tradisi yang menjadi simbol kepada hubungan istimewa di antara dua buah kerajaan atas semangat kesukanan yang diilhamkan oleh Tuanku.

“Kami juga mengucapkan terima kasih kepada seluruh rakyat di negeri ini khususnya peminat dan penyokong bola sepak Selangor yang bersatu di bawah semangat kesukanan kerana menyokong PKNS FC mewakili Selangor pada tahun ini,” katanya menerusi satu siaran media, hari ini.

Live Streaming Keputusan PKNS FC Vs Singapura Piala Sultan Selangor

BH Sukan semalam melaporkan Sultan Sultan Sharafuddin bertitah memilih skuad ‘Semut Merah’ itu mewakili Selangor bagi saingan edisi ke-16 Piala Sultan Selangor yang dijadualkan 6 Mei ini di Singapura.

Pengerusi Piala Sultan Selangor, Tan Sri Abd Karim Munisar, berkata Sultan Sharafuddin menitahkan beliau supaya memilih PKNS FC baru-baru ini, untuk mewakili negeri itu ke saingan merebut piala berprestij itu. Live Streaming Keputusan PKNS FC Vs Singapura Piala Sultan Selangor

Katanya, perkara sedemikian (pemilihan kelab) pernah dilakukan pada saingan Piala Sultan Selangor edisi 2004 yang menyaksikan Kelab Bola Sepak MPPJ (MPPJ FC) mewakili Selangor untuk beraksi di Singapura yang menjadi tuan rumah ketika itu. – bharian.com.my