Semakan Keputusan Egtukar Sesi Jun 2018 Secara Online

Powered by WP Review

Semakan Keputusan Egtukar Sesi Jun 2018 Secara Online – Semakan keputusan Egtukar Guru sesi Jun 2018 secara online. Adalah dimaklumkan bahawa keputusan permohonan pertukaran guru antara daerah, dalam Daerah dan penempatan pertukaran Guru Sesi Jun 2018, Kementerian Pendidikan Malaysia kini boleh disemak menerusi laman sesawang rasmi E-Operasi.

Semakan Keputusan Egtukar Sesi Jun 2018 Secara Online

Semakan Keputusan Egtukar Sesi Jun 2018 Secara Online

Tahniah diucapkan kepada mereka yang berjaya. Bagi yang tidak berjaya jangan berputus asa, terus mencuba lagi, atau membuat rayuan di peringkat atas.

Keputusan Permohonan Pertukaran Guru Jun 2018

Semoga info semakan egtukar Jun 2018 ini tidak membuatkan hati anda gelisah menunggu keputusan. Banyakkan berdoa dan berzikir serta bersedekah membantu orang yang memerlukan.

Semakan egtukar boleh dibuat di laman web berikut:

https://epgo.moe.gov.my

Pastikan anda memasukan id pengguna dan kata laluan yang betul.

Id dan kata laluan biasanya sama dengan eoperasi, sekiranya terlupa boleh menggunakan Single Sign On (SSO) iaitu 1 Id untuk semua aplikasi KPM.

Keputusan egtukar bagi sesi jun 2018 ini adalah yang terakhir untuk tahun 2018 ini. Mungkin sesi kali ini lebih ramai berbanding jun dan oktober.

Antara faktor yang dilihat oleh KPM seperti:

  • Sakit kronik
  • Ancaman keselamatan
  • Duka lara
  • Tempoh berkhidmat
  • Permohonan bersama

Kepada yang berjaya jangan lupa untuk buat Nota Serah Tugas kerana ia merupakan arahan kepada semua yang bertukar atas ditukarkan tempat berkhidmat.

Keputusan Egtukar Sesi Jun 2018 Secara Online adalah muktamad, sebarang pembatalan keputusan adalah tidak dibenarkan.